Erik Scholten - Trainer bij Krav Maga Amsterdam - Inside Defence

Zolang ik mij kan herinneren ben ik al met sport bezig. Straatvoetbal, straatbasketbal, zwemmen, judo, fietsen en op latere leeftijd ook een passie ontwikkeld voor hardlopen.  Vlak voordat ik verhuisde van Haarlem naar Amsterdam IJburg had ik een tiental bokslessen gevolgd. Na een lange periode van solistische sporten naast mijn baan was dit een fijne afwisseling. Ik miste het sporten in groepsverband; de interactie en was toe aan een nieuwe uitdaging.

Na de verhuizing ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe sportschool in de omgeving. Ik twijfelde echter of ik wederom zou gaan boksen. Ik kwam in mijn zoektocht immers ook veel andere (vecht-)sporten tegen die ieder elementen bevatten die mij aanspraken. Uiteindelijk las ik over Krav Maga, een all-round gevechtssysteem waar al die elementen samenkwamen. Van grondwerk (judo, Brazilian jiu jitsu), kick-boksen tot ontwapeningstechnieken, Krav Maga heeft het allemaal.
Via een collega van mijn vriendin ben ik uiteindelijk in 2014 bij Inside Defense gaan trainen. Ik voelde mij gelijk thuis. De sfeer was prettig, de lessen afwisselend en leerzaam. Inmiddels 3 jaar later train ik nog steeds met veel plezier (meestal 3-4 keer per week).
Van vrienden, familie en kennissen kreeg ik met regelmaat te horen dat ik erg leuk was in de omgang met kinderen. Op verjaardagsfeestjes vormde zich dan ook altijd een heuse fanclub om mij heen waar ik vervolgens uren mee aan het stoeien of voetballen was. Niet ongebruikelijk was het dat buurtkinderen zich vervolgens aansloten. Daar stond ik dan weer op zaterdagmiddag een 20-tal kinderen te vermaken. Soms weken later hadden ze het er nog over. In 2016 ben ik daarom gaan assisteren bij de KidSafety en Kids Krav Maga lessen. Inmiddels heb ik mijn Kidsafety-instructeurs diploma behaald en geef gemiddeld 3 lessen per week aan kinderen van 6 tot 17 jaar. In april 2017 ga ik tevens starten met de Krav Maga Instructeurs opleiding voor volwassenen.

Vaardigheden

Kidsafety Instructor
Krav Maga – Praticioner Level 5

Getraind door

Mathijn Appelman – Expert 1
Hielke van den Hoed – Expert 1
Theresa Wever – Graduate 2
Lex Bijlsma – Co-Founder Kidsafety
Evi Bijlsma – Smulders – Co-founder Kidsafety

Doelstellingen

        Een leuke en leerzame les geven.
        Sporten voor iedereen (ongeacht leeftijd, postuur en fysieke mogelijkheden) bereikbaar maken.
        Vergroten van de weerbaarheid en daarmee ook het zelfvertrouwen .
        Zelf continue blijven leren om deze kennis vervolgens weer over te brengen.