Hielke van den Hoed - Trainer bij Krav Maga Amsterdam - Inside Defence

Sporten is een passie van mij en omschrijf mezelf als een zeer sportief persoon! Jaren lang heb ik gevoet- en gebasketbald, ook knokken met mijn broer ging me goed af! Met vechtsporten heb ik in mijn jeugd nooit iets gehad.

Ik ben iemand die de lat hoog legt en heldere doelen stelt. Op mijn persoonlijke “to do lijst” stond werken bij defensie en wel bij het Corps Commando’s. In aanloop hier naar toe, wilde ik mijn lichaam en geest optimaal voorbereiden. Het corps gaf als tip om een vechtsport te gaan beoefenen. Uiteindelijk heb ik voor Krav Maga gekozen. Krav Maga is de Martial Art voor mij.” Geen poespas, gewoon simpel en effectief”.

De kans op een blessures bij Krav Maga is heel. Tijdens mijn basketbalperiode lag ik elk half jaar in de kreukels. Knie- en enkelblessures waren schering en inslag. Ik kreeg bijna het idee dat sporten niet goed voor je is. De eerste regel in Krav Maga is: “Don’t get hurt” en aan deze regel heb ik me gehouden! In de 7 jaar tijd waarin ik Krav Maga train, ben ik nog nooit geblesseerd geweest.

Na ongeveer 3,5 jaar trainen bij voornamelijk Gracia Ho a Sjoe en Victor Lens in respectievelijk Amstelveen en Breda ben ik aan de instructeurs opleiding begonnen. Sinds juli 2011 geef ik met veel plezier en passie les in Amsterdam.

Vaardigheden

KMG Civil Instructor Expert 2
KMG Law-Enforcement Instructor
RTGB docent
Kidsafety instructor
KMG Kids Krav Maga Instructor
EHBO gediplomeerd
Combat Life Saver (CLS)

Getraind door

Eyal Yanilov: Master 3
Gracia Ho a Sjoe: Expert 1
Victor Lens: Expert 2
Franklyn Hartkamp: Expert 3
Ilya Dunski: Expert 4
Tommy Blom: Expert 5
Mario Lier: Graduate 4

Doelstellingen

De studenten met plezier laten trainen
Realistisch trainen
De lichamelijke conditie te verhogen van de student