Mathijn Appelman - Trainer bij Inside Defence - Krav Maga Amsterdam
Mathijn Appelman - Trainer bij Krav Maga Amsterdam - Inside Defence

Al heel jong werd ik gefascineerd door alles wat met vechtsport te maken heeft. Toen ik acht jaar was mocht ik na lang zeuren en onderhandelen op judo. Judo heb ik altijd met veel plezier beoefend. Mij werd op een speelse manier respect, discipline, doorzettingsvermogen en hard werken bijgebracht. Daarnaast leerde ik allerlei nuttige vaardigheden zoals valbreken.

Vanuit het judo ben ik in de bokssport terecht gekomen. Tot het moment dat ik zelf ben gaan boksen heb ik boksers altijd voor gek verklaard. “Je laat je toch niet voor je plezier op je gezicht slaan!”  Mijn eerste boksles zal ik nooit vergeten. Mijn trainer was een klein pezig gespierd mannetje met een grote krulsnor die weggelopen leek uit het Franse vreemdelingenlegioen. Het allereerste wat hij mij duidelijk maakte was: “Blokkeer nooit een stoot met je gezicht!”

Hoe simpel deze uitspraak ook klinkt, de boodschap was mij volkomen duidelijk! “Don’t get hurt!”

Na zeven jaar met veel plezier gebokst te hebben ben ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging. Door toeval liep ik tegen Krav Maga aan.

Na eerst het internet afgestruind te hebben naar alles wat met Krav Maga te maken had ben ik gaan trainen in Amstelveen bij sportschool HSW. Iedere maandag en donderdag fietste ik anderhalf uur om een uur en een kwartier te mogen trainen. Wat een feest waren de lessen! Door middel van praktijkervaringen, simulatie-oefeningen, spelletjes en lekker hard werken werden mij in korte tijd allerlei vaardigheden bijgebracht die direct in de praktijk toe te passen zijn. Een bokser kan zijn leven lang bezig zijn om te leren hoe hij een perfecte stoot moet plaatsen, maar hier werd mij soms in 1 les bijgebracht hoe ik mezelf kan verdedigen tegen een bedreiging of aanval met een mes! De lessen stonden altijd in het teken van respect, plezier, hard werken, nieuwe vaardigheden en last but not least “How not to get hurt”.

Na zo’n 30 maanden training in Amstelveen heb ik na toestemming van de hoofdinstructeur (Franklyn Hartkamp) de Civil Instructor Course Krav Maga gevolgd en sinds september 2009 geef ik met veel passie les in Krav Maga.

Vaardigheden

Civil instructor Expert level 2
Combat & Fighting Instructor
Combat Mindset and mental conditioning instructor
Kids Krav Maga instructor
Kidsafety instructor
Response coach
EHBO diploma

 

Getraind door

Eyal Yanilov: Master 3
Zev Cohen: Master 1
Tamir Gilad: Expert 5
Amnon Darsa: Expert 5
Tommy Blom: Expert 5
Ilya Dunsky: Expert 5
Gracia Ho a Sjoe: Expert 2
Franklyn Hartkamp: Expert 4

Doelstellingen

Mensen het beste uit zich zelf laten halen
Mensen verrassen (iedere les is anders)
Mensen lichamelijk en geestelijk laten “groeien”
Mensen vaardigheden bijbrengen (direct in de praktijk toepasbaar)
Mensen een plezierige tijd bezorgen
Mensen veilig laten trainen (Voorkomen van blessures of verwondingen)