Therese Wever - Trainer bij Krav Maga Amsterdam - Inside Defence
8 Jaar geleden volgde ik voor het eerst een krav maga les, als introducee van een vriend van me. Ik had op dat moment een serieuze antipathie tegen alles wat ook maar een beetje aan sport deed denken en een bijpassende conditie. Maar krav maga was anders; ik merkte dat het daar niet gaat om wie het snelst, het sterkst is of om wie het beste bij z’n tenen kan. Krav maga is super praktisch en steekt logisch in elkaar; als iemand je aanvalt zorg je dat je veilig wegkomt punt. De principes zijn simpel en de technieken gemakkelijk aan te leren. Ook voor mensen die, zoals ik, nog nooit aan sport hebben gedaan.

Ik ging de uitdaging aan en na een poosje besloot ik dat ik zou willen dat alle vrouwen zouden kennismaken met deze simpele manier van zelfverdediging. Dus besloot ik dat ik instructeur wilde worden, dat leek me op dat moment nog schier onmogelijk, maar het was een doel waar voor de volle 100% mijn passie in zat. En dat laatste is niet veranderd. Inmiddels heb ik mijn instructeurs opleiding gehaald en geef ik les voor GREA (Den Haag) en Inside Defence (Amsterdam).

Afgelopen zomer heb ik me in Israel gespecialiseerd om les te geven aan vrouwen. Van de vrouwen die ik les geef hoor ik terug dat ze voelen dat ze steviger en relaxter in het leven staan; werk, straat, thuis. Bovendien is het trainen een fantastische uitlaatklep waar je als vrouw nu eens niet mooi, lief en aardig hoeft te zijn.

In 2012 heb ik mijn instructeursopleiding gehaald en geef ik les voor Inside Defence (Amsterdam) en RED Selfdefence (Franeker en Harlingen). Andere opdrachtgevers zijn: GGZ-Friesland Leeuwarden, Friesland College Leeuwarden, Marechaussee Apeldoorn en het Leger des Heils (red light district) Amsterdam.

Gaandeweg is mijn belangstelling verschoven naar het terrein van de (combat) mindset. Om me hierin verder te specialiseren heb ik onder andere de opleiding gevolgd  ‘Combat mindset IC’  Ole Boe & Eyal Yanilov, Aanchen 2015 en de Instructor Development course door Rory Miller in Harlow/Londen 2017. Trainingen vol kennis en bruikbare oefeningen die toegepast worden in de reguliere krav maga lessen en speciale seminars zoals Condition unknown.

Vaardigheden

  • Civil instructor level G4
  • Women instructor
  • Mindset Conditioning Instructor
  • Combat & Fighting Instructor
  • Kids Krav Maga Instructor
  • Instructeur Stop de bloeding – Red een leven
  • Zelfverdediging instructeur module Trauma Verwerking GGZ Friesland
  • Weerbaarheidslessen aan het Friesland College
  • Instructeur bij Inside Defence en Red Selfdefence

Getraind door

Eyal Yanilov, diverse training-camps in Israel, combat mind set instructor course, diverse seminars
Franklyn Hartkamp,GIC
Gracia Ho Asjoe,regulier
Merav Bar Haim, women only instructor course
Ilya Dunsky, GIC
Albert Kagalsky, GIC
Ole Boe, combat mind set instructor course
Ze’ev Cohen, kids krav maga instructor course
Tal Kvores, instructor update
Rune Lind, G-camp Israel en instructor update
Rory Miller
Andy Sieber, BJJ

Doelstellingen

Wat is je mindset en hoe kan ik je trainen om je mindset zo aan te passen dat je ongeacht je skills, gender of achtergrond de meeste kans hebt om veilig thuis te komen. Bijvoorbeeld door je bewuster te zijn van de stemming die je hebt en je skills te leren hoe je je mindset (tijdelijk) kunt aanpassen zoals jij denkt dat nodig is.