Hielke van den Hoed - Trainer bij Krav Maga Amsterdam - Inside Defence

Even voorstellen

De eerste zelfverdedigingslessen deed ik op 11 jarige leeftijd, Judo was het weinige dat er toen was, waar ik woonde. Na een tijd vond ik de judosport niet meer leuk en de instructeur al helemaal niet meer. Daarna heb ik Taekwondo gedaan dat vond ik toen erg leuk en heb ik ook een hele tijd gedaan.

Heel veel zelfverdedigingssystemen hadden wel mijn aandacht maar werden niet aangeboden. Daarna ben ik gestopt, maar heb wel veel sporten uitgeprobeerd. Persoonlijk hou ik iets meer van individuele sporten. Krav Maga kende ik wel, maar tot een dreigende burn-out had ik niet echt behoefte om er iets mee te gaan doen.

In voorjaar van 2012 ben ik in aanraking gekomen met Krav Maga van Inside Defence. Het voelde alsof het voor mij was uitgevonden.
De instructeurs indertijd, Hielke en Mathijn, gaven goed en leuk les en dat is altijd zo gebleven. Hartstikke praktisch met genoeg ontwikkelingspunten waar je ook in het gewone leven profijt van kan hebben. Ook hoe er werd getraind sprak mij aan, realistisch maar ook plezier hebben. Ondertussen zijn er meer instructeurs bij gekomen, maar dezelfde visie is gebleven.

Hoewel ik niet tot de jongste leden behoor had ik toch het voornemen om de instructeurs opleiding te gaan doen maar wel in Israël. Na goedkeuring van mijn senior instructeurs, heb ik dit afgerond in 2018.Heb daarbij les gekregen van de hoogst gegradueerden binnen KMG.

Ik wil ook heel graag een voorbeeld zijn voor de “oudere jongeren” vanaf 55+. “Je kan meer dan je denkt” is mij op het lijf geschreven Ik vind het leuk om te laten zien dat je ook voor de jongere leden en tieners iets kan betekenen. Weerbaarheid voor vrouwen draag ik ook een warm hart toe, zeker als je in het bezit bent van 4 prachtige vrouwen thuis. Hoop nieuwe leden te mogen begroeten en wederzijds van elkaar te leren. Tot gauw.

Vaardigheden

KMG Civil Instructor G-level 2
EHBO gediplomeerd
BHV gediplomeerd

Getraind door

Eyal Yanilov Master 3
Zeev Cohen Master 2
Ilya Dunski Expert 5
Jan Tevini Expert 4
Franklin Hartskamp Expert 4
Moran Laskov Expert 3
Albert Kagalski Expert 3

Doelstellingen

Laagdrempelig les te geven en mensen zien opbloeien
Mensen met burn-out verschijnselen weer fysiek op weg helpen
Mensen met een hogere leeftijd laten kennismaken met Krav Maga
Mensen helpen hun eigen kunnen te verleggen
Mensen helpen met denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden
Tieners helpen zich weerbaarder op te stellen
Zelf leren van inbreng van leden