5 + 1 praktische examentips

0  comments

Met deze praktische tips ben je helemaal klaar voor je Krav Maga examen

1) Train zo vaak als je kunt

Bij Inside Defence kun je, afhankelijk van je level, tot wel 5 keer per week trainen. Mocht je een avond niet kunnen trainen dan kun je altijd een les inhalen.

2) Doe mee aan de examen trainingen tijden onze reguliere lessen

Twee weken voor het landelijke examen stellen wij het curriculum tot je beschikking. Je kunt naar eigen inzicht alle technieken trainen die je wilt en vragen stellen aan onze instructeurs. Ook ontvang je gerichte feedback als de instructeur een verbeterpunt ziet.

3) Doe mee aan het proefexamen

Ongeveer drie weken voor een landelijk examen organiseren wij een proefexamen. Net als tijdens het echte examen nemen we alle technieken af die in jouw curriculum staan. Tijdens en na het examen krijg je gerichte feedback over jouw prestatie en tips hoe je nog beter kunt worden. Hoe hoger je level hoe meer technieken je dus wordt geacht te beheersen.

Zeker voor de hogere levels (P3 en hoger) kunnen wij het proefexamen aanbevelen. Het proefexamen is drie weken voor het echte examen, zo heb je nog voldoende tijd om de laatste puntje op de i te zetten.

4) Zorg voor de juiste en voldoende kleding

Op het landelijk (examen) worden strenge eisen gesteld aan de juiste kleding. Als je kleding niet correct is kan dit er voor zorgen dat je niet mee mag doen. Voorkom stress en bevestig ruim van te voren je huidige levelpatch en KMGpatch (bond) op je broek.

Zorg dat je kleding heel en schoon is. Het is heel prettig om een extra shirt bij je te hebben. Gezien het aantal deelnemers (tussen de 150 en 250) is het erg warm in de zaal en zul je meer zweten dan normaal.

5) Zorg dat je al je bescherming, eten en drinken bij de hand hebt

Een landelijk examen duurt minimaal 3 uur; 3 uur lang ben je aan het knallen en laat je zien wat je kunt. Je krijgt tijdens het examen korte drink-/ eetpauzes (1 minuut per keer). Verspil geen tijd met het zoeken naar je drinken of een snelle hap (banaan, handje nootjes, mueslireep): zorg er voor dat alles netjes bij elkaar ligt zodat je het snel kunt pakken.

5 + 1) Zorg dat je van te voren een maatje hebt om het examen mee te doen

Spreek voor het examen met een maatje af om samen het examen af te leggen. Train in de periode voor het examen zo veel mogelijk samen zodat jullie optimaal kunnen knallen op het examen!

 


Tags

Krav Maga kleding