Veelgestelde Vragen

Beginnen met Krav Maga

Mijn conditie is heel slecht, kan ik dan wel met Krav Maga beginnen?

Jazeker! Krav Maga is ontworpen om alle mensen ongeacht hun fitheid-niveau of conditie zichzelf effectief te leren verdedigen. Een groot gedeelte van de lessen is er op gericht om jouw conditie te verbeteren!

Ik heb totaal geen ervaring met zelfverdediging of vechtsporten, is dat een probleem?

Wel of geen ervaring met zelfverdediging of vechtsporten, iedereen kan meedoen! Krav Maga is bij uitstek geschikt voor mensen zonder enige gevechtssport ervaring. Iedereen kan op eigen niveau, conditie en fysieke mogelijkheden trainen en instromen.

Ik ben een vrouw, kan ik de trainingen dan ook goed volgen?

Ja, juist als vrouw kun je eerder in een bedreigende situatie terecht komen waarin je jezelf moet verdedigen. Krav Maga is dan ook ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen die zich effectief willen kunnen verdedigen. In de volwassengroepen trainen iedere training zowel mannen als vrouwen mee. Voor vrouwen die liever alleen met vrouwen trainen bieden wij ook lessen alleen voor vrouwen aan.

Kan ik ook afvallen door Krav Maga?

Krav Maga en gewichtsverlies zijn heel goed met elkaar te combineren. Bewegen en op je voeding letten zijn twee zaken die je helpen bij afvallen. Doordat je tijdens de trainingen ook fysiek (ieder op zijn/haar eigen niveau) uitgedaagd wordt, leer je je niet alleen goed te verdedigen, maar krijg je tegelijk een full body workout waarin je spierkracht opbouwt en een grote dosis calorieën verbrand.

Proefles

Kan ik langskomen voor een proefles?

Ja! Je kan je hier aanmelden voor een proefles (55+, kinderen en tiener lessen).

Wat kost een proefles?

Helemaal niks! Je kan ook kiezen voor 3 lessen voor slechts €10. 

Welke kleding heb ik nodig voor een proefles?

Voor een proefles heb je de volgende dingen nodig: een lange broek, een T-shirt (geen halter top), schone schoenen die niet afgeven (het liefst schoenen met en lage zool zoals indoor tennis, voetbal,of squash schoenen), iets te drinken.

Lidmaatschap

Hoe word ik lid?

Je kunt je inschrijven via je Eversports account op de volgende pagina vind je de tarieven tarieven.

Hanteren jullie inschrijf geld?

Nee! Aan een inschrijving bij ons zijn geen kosten verbonden.

Ik wil graag een abonnement voor meerdere trainingen per week. Moet ik van te voren opgeven op welke dagen ik (waarschijnlijk) kom trainen en zit ik daar dan ook aan vast?

Nee, we hebben een ruim trainingsrooster. Je hoeft je niet vast te leggen aan specifieke trainingsdagen. Wel vragen we je je aan te melden via Eversports voor de les die je wilt volgen. Je hebt dus volledige vrijheid om te komen trainen wanneer het jou uitkomt. Ook als dit per week verschillend is.

Hoe beëindig ik mijn abonnement?

Het abonnement is ten alle tijden te annuleren. Dit kan op twee manieren. Door een mail te sturen naar info(@)insidedefence.nl of door je abonnement in je account bij Eversports te beëindigen.

Training & Examens

Mag ik op alle locaties trainen?

Lessen mogen op alle locaties gevolgd worden en zijn vrij in te delen.

Zijn er gecombineerde ouder en kind lessen?

Op dit moment zijn er geen lessen waar de ouders samen met hun kinderen tegelijkertijd aan het trainen zijn. We zijn aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Hou deze site in de gaten voor de ontwikkelingen.

Vanaf welke leeftijd geven jullie les?

We geven les vanaf de leeftijd van 6 jaar. Vanwege verschillen in gewicht, cognitieve ontwikkeling en belastbaarheid zijn de lessen opgedeeld in de onderstaande leeftijds klassen.

6 tm 9 jaar: Kidsafety lessen locatie IJburg

10 tm 12 jaar: Kidsafety lessen locatie IJburg

13 tm 17: Krav Maga voor Tieners. Locatie Oost

18 jaar en ouder: Krav Maga voor volwassenen

18 jaar of ouder: Braziliaans Jiu Jitsu no Go

55+: Je bent van harte welkom om mee te doen aan de Krav Maga les voor volwassenen. mocht je wat minder belastbaar zijn dan raden we deelname aan de 55+ klas aan.

Wanneer mag ik meedoen aan een examen?

Als je minimaal zes maanden getraind hebt op je huidige level en meer dan 70% van de lessen gevolgd hebt. Kom je in aanmerking voor het examen. Je kan je opgeven voor het examen na goedkeuring van je instructeur.