FAQ

Veelgestelde vragen

Beginnen met Krav Maga

Mijn conditie is heel slecht, kan ik dan wel met Krav Maga beginnen?

Jazeker! Krav Maga is ontworpen om alle mensen ongeacht hun fitheid-niveau of conditie zichzelf effectief te leren verdedigen. Een groot gedeelte van de lessen is er op gericht om jouw conditie te verbeteren!

Ik heb totaal geen ervaring met zelfverdediging of vechtsporten, is dat een probleem?

Wel of geen ervaring met zelfverdediging of vechtsporten, iedereen kan meedoen! Krav Maga is bij uitstek geschikt voor mensen zonder enige gevechtssport ervaring. Iedereen kan op eigen niveau, conditie en fysieke mogelijkheden trainen en instromen.

Ik ben een vrouw, kan ik de trainingen dan ook goed volgen?

Ja, juist als vrouw kun je eerder in een bedreigende situatie terecht komen waarin je jezelf moet verdedigen. Krav Maga is dan ook ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen die zich effectief willen kunnen verdedigen. In de volwassengroepen trainen iedere training zowel mannen als vrouwen mee. Voor vrouwen die liever alleen met vrouwen trainen bieden wij ook lessen alleen voor vrouwen aan.

Kan ik ook afvallen door Krav Maga?

Krav Maga en gewichtsverlies zijn heel goed met elkaar te combineren. Bewegen en op je voeding letten zijn twee zaken die je helpen bij afvallen. Doordat je tijdens de trainingen ook fysiek (ieder op zijn/haar eigen niveau) uitgedaagd wordt, leer je je niet alleen goed te verdedigen, maar krijg je tegelijk een full body workout waarin je spierkracht opbouwt en een grote dosis calorieën verbrand.

Trainingen en examens

Mag ik op alle locaties trainen?

Lessen mogen op alle locaties gevolgd worden en zijn vrij in te delen.

Wanneer mag ik meedoen aan een examen?

Als je minimaal zes maanden getraind hebt op je huidige level en meer dan 70% van de lessen gevolgd hebt. Kom je in aanmerking voor het examen. Je kan je opgeven voor het examen na goedkeuring van je instructeur.

Proefles

Kan ik langskomen voor een proefles?

Ja, dit kan door het aanschaffen van het proeflessen pakket.

Wat kost een proefles?

proeflespakket: voor € 25,00 kun je drie lessen mee komen doen én krijg je een Inside Defence Clubshirt t.w.v. € 25,00!

Welke kleding heb ik nodig voor een proefles?

Voor een proefles heb je de volgende dingen nodig: een lange broek, een T-shirt geen halter top. Schone schoenen die niet afgeven, iets te drinken.

Lidmaatschap

Hoe word ik lid?

Je kunt je eenvoudig inschrijven via ons online inschrijfformulier.

Hanteren jullie inschrijf geld?

Aan inschrijving zijn geen kosten verbonden.

Ik wil graag een abonnement voor meerdere trainingen per week. Moet ik van te voren opgeven op welke dagen ik (waarschijnlijk) kom trainen en zit ik daar dan ook aan vast?

Nee, we hebben een ruim trainingsrooster. Je hoeft je niet vast te leggen aan specifieke trainingsdagen of het van te voren te melden als je een keer op een andere dag komt trainen. Je hebt dus volledige vrijheid om te komen trainen wanneer het jou uitkomt. Ook als dit per week verschillend is.

Hoe beëindig ik mijn abonnement?

Het abonnement is ten alle tijden te annuleren. Dit kan op twee manieren. Door een mail te sturen naar info@insidedefence.nl of door je abonnement in je account bij Fitmanager te beëindigen.