Krav Maga voor Bedrijven: Investeer in het Welzijn en de Veiligheid van uw Medewerkers

Krav Maga voor bedrijven

Verbeter de Veiligheid en Welzijn van Uw Medewerkers

Bent u op zoek naar een workshop of cursus die het welzijn en de veiligheid van uw medewerkers zowel op de werkvloer als daarbuiten vergroot? Ontdek van zelfverdediging voor uw medewerkers kan beteken!

Zelfverdediging = Zelfzorg

Wij geloven dat zelfverdediging een belangrijk onderdeel van zelfzorg is net als het leren zwemmen, het behalen van een EHBO-diploma of het praten met een coach. Zelfverdediging wordt echter vaak over het hoofd gezien, terwijl het tal van voordelen biedt.

De vele Voordelen van Zelfverdediging

Zelfverdedigingstraining verbetert fysieke vaardigheden zoals conditie, coördinatie en kracht, terwijl het een krachtige mindset van zelfvertrouwen en proactief handelen bevordert.

Het biedt tevens een vangnet voor het geval u ooit in een gewelddadige situatie terechtkomt. Deze mindset en vangnet zijn essentieel voor een positieve werksfeer en persoonlijk en zakelijk succes.


Effectieve zelfverdediging voor elke fase van een conflictsituatie

Krav Maga voor bedrijven

Onze cursussen en workshops zijn gestructureerd en logisch opgebouwd. We geloven sterk in de preventie van conflicten, daarom behandelen we alle fasen van een conflictsituatie.

Een typische conflictsituatie doorloopt vier fasen:

1: De selectiefase

2: De testfase

3: Het incident

4: De nasleep van het incident

5 sessies van anderhalf uur

In 5 sessies van anderhalf uur, behandelen we fysieke zelfverdediging op een leuke, interactieve, laagdrempelige en praktische manier met een accent op elke fase. 

We rusten uw medewerkers uit met de nodige vaardigheden om proactief te handelen.

90% van zelfverdediging is je Mindset

We beginnen altijd met het belangrijkste onderdeel van zelfverdediging: uw mindset. Van daaruit bouwen we verder.

Wist u dat 90% van zelfverdediging en succes in het leven wordt bepaald door mindset? Slechts 10% bestaat uit tactieken, technieken en uitrusting.

De accenten per sessie:

Sessie 1: Het fundament "Mindset"

Tijdens de eerste sessie (vrijblijvend te boeken als workshop) gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een proactieve mindset.

Deelnemers gaan actief bewegen en ervaringen op doen, mensen leren het snelst door te spelen (ontdekken) tijdens onze sessies is hier veel ruimte voor.

Deelnemers zullen leren en ervaren wat hun primaire reacties zijn onder stress, welk gedrag ze ontwikkeld hebben en waarom het belangrijk is om dit te begrijpen.

Verder leren deelnemers hoe ze een bevries reactie kunnen doorbreken.

We zullen verschillende soorten geweld belichten en uitleggen waarom het essentieel is om snel te herkennen wat je tegenkomt. Ook introduceren we ons 6-stappenplan om met elke vorm van conflict om te gaan:

1: Luister naar je onderbuikgevoel

2: Verbeter je positie

3: Ga om met de dreiging

4: Zoek een veilige plek

5: Controleer jezelf op verwondingen

6: Praat over het incident / schakel hulp in

We gaan veel verder dan alleen maar schoppen en slaan!

Sessie 2: Voorkomen is beter dan genezen "De selectiefase"

Bij ieder conflict vindt eerst een selectiefase plaats vanuit de dreiging. Uw medewerkers gaan actief oefenen en begrijpen waar de dreiging naar op zoek is en wat ze kunnen doen om een dreiging vroegtijdig te herkennen en waar mogelijk af te wenden. In deze sessie gaan we actief aan de slag met je houding, je postuur, en het ontdekken van je grenzen en persoonlijke ruimte. Heel veel problemen zijn te voorkomen door in deze fase al in te grijpen.

Sessie 3: Voorkomen is beter dan genezen "De testfase"

De testfase. Deze fase vindt niet altijd plaats. Heel vaak zal de dreiging je proberen te testen om erachter te komen of je bereid bent om terug te vechten of dat ze je kunnen manipuleren. Ook in deze fase kun je heel veel doen om te voorkomen dat het incident escaleert.

Sessie 4: Als je het niet kon voorkomen "Het incident"

De fase van 'Het incident' is de fase die we idealiter hadden willen vermijden, wat bijna altijd mogelijk is met een goede voorbereiding. Als het ons niet lukt om het te vermijden, zullen we er effectief mee omgaan. Alle sessies omvatten elementen van fysieke zelfverdediging, waarbij deze sessie het meest intensief is op dat gebied.

Sessie 5: Het is pas voorbij als het voorbij is "Na het incident"

In het Engels wordt dit 'the aftermath' genoemd. Na een incident kunnen er verschillende dingen gebeuren. Het is belangrijk om over het incident te praten. Het is acceptabel om oké te zijn met wat er gebeurd is, maar het is ook begrijpelijk als je niet oké bent met wat er gebeurd is en als er naar een passende oplossing wordt gezocht. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin mensen zichzelf of anderen de schuld geven, spijt hebben van hun gedrag, zich schuldig voelen, of waar er juridische of medische consequenties kunnen zijn.


De opbouw van een sessie. Wat gaan we doen?


Bewegen

We gaan actief bezig zijn met tactieken, technieken en scenario's uit het Krav Maga. We gaan in beweging komen!

Ontdekken

Als je gaat bewegen kun je jezelf niet meer verstoppen achter taal of je functie. Je gaat natuurlijk gedrag vertonen.


Als mensen dingen spannend vinden dan tonen ze vaak instinctieve reacties:


Zoals verbinding zoeken met anderen, vechten om zichzelf of anderen te beschermen, vluchten om aan een bedreigende situatie te ontsnappen, bevriezen uit angst of onzekerheid, postuur maken om hun standpunt te verdedigen, of verstoppen om zichzelf onopgemerkt te houden.


Krav Maga Workshops

Koppelen

Tijdens de sessies worden deze reacties op een leuke en natuurlijke manier zichtbaar.


Zodat uw medewerkers leren hoe ze van invloed kunnen zijn op de interacties op de werkvloer en waar zij in hun leven dit soort gedrag nog meer vertonen.


Verandering begint bij bewustwording.

Stappen maken

Als laatste stap gaan we uw medewerkers aansporen en tools meegeven om ander gedrag te vertonen zodat ze in de praktijk flexibeler gedrag kunnen vertonen.


We gaan met uw medewerkers opzoek naar mogelijkheden wat hier voor nodig is en gaan actief met ze oefenen op het volgende stappenplan hoe te handelen in conflict situaties (Krav Maga stappenplan).


Stap 1: Luister naar je onderbuikgevoel

Stap 2: Verbeter je positie

Stap 3: Ga om met de dreiging

Stap 4: Ga naar een veilige plek

Stap 5: Controleer jezelf op verwondingen

Stap 6: Praat over het incident


Over Inside Defence


Inside Defence is een toegewijd team van professionals met ruim 15 jaar ervaring in het aanleren van levensreddende (zelfverdediging) en levensverrijkende (coaching) vaardigheden.

We hebben succesvol samengewerkt met diverse tevreden opdrachtgevers, waaronder Soho House, de Belastingdienst, het Sociaal en Cultureel Planbureau, en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.


Over de instructeurs:


Hielke

Hielke heeft als oud-commando / Nederlandse Special Forces, veel ervaring als het gaat om persoonlijk leiderschap en veiligheid in verschillende situaties. Sind 2012 heeft Hielke zich volledig toegewijd aan Krav Maga en het delen van zijn kennis en kunde met leerlingen, bedrijven en verschillende overheidsinstanties.

Naast zijn behaalde Expert 2 level, is hij Law-Enforcement en RTGB docent en heeft hij vaak getraind met de beste Krav Maga experts wereldwijd.

Mathijn

Als vader, oud-bokser, bedrijfsanalist en geestelijk vader van Inside Defence weet Mathijn goed wat er nodig is om onder druk te presteren, je hoofd koel te houden, analytisch te blijven en tevens voorwaarts te blijven bewegen, juist als het moeilijk wordt.

Inside Defence oprichten is een droom van Mathijn die door hard werken, heel veel hulp van te gekke mensen en een beetje mazzel werkelijkheid is geworden.

Mathijn heeft meerdere trainingsprogramma's voltooid en zijn expert 2 level behaalt, onder toeziend oog van de top experts en grondleggers van Krav Maga.


In 2023 heeft Mathijn succesvol zijn Bokscoaching opleiding afgerond bij Bokscoaching.nl

Theresa

Werkt als verpleegkundige in de psychiatrie en heeft zich als krav maga instructeur gespecialiseerd in de mentale aspecten van zelfverdediging.

Ze volgde onder meer de  programma's Conflict Communication (onder leiding van expert Rory Miller) en Combat Mindset (instructeurs specialisatie KMG). Die specialisaties gebruikt ze bij de standaard Women Only lessen, maar ook voor bijvoorbeeld individuele- of groepstrainingen op maat.


De voordelen voor uw team

Krav Maga teambuilding groep
 • Uw medewerkers hebben een unieke ervaring opgedaan en echt eens iets anders gedaan;
 • Deelnemers kunnen op een leuke en veilige manier de opgebouwde energie tijdens hun werkweek, die bedoeld was om te vechten of te vluchten, ontladen tijdens de fysieke zelfverdediging
 • Ze hebben elkaar na de cursus nog beter leren kennen (360 graden);
 • Ze hebben echte zelfverdediging-technieken geleerd;
 • Ze hebben geleerd om met elkaar te vechten, niet tegen elkaar!
 • Ze zijn fysiek en mentaal sterker geworden.

Zij gingen je voor


"Een aanrader!


"De workshop Krav Maga gaf een mooie vertaling van ons natuurlijke gedrag tijdens het werk en in het leven.


Vertrouwen in jezelf en elkaar stond voorop. Het was stoer, stevig, leerzaam, inspirerend en fysiek uitdagend. Bovenal hebben we enorm gelachen! Een aanrader dus!"

Sanneke Mulderink

Owner Lynxx & Tranzer

"Overtroffen verwachtingen!

De feitelijke cursus was nog beter dan er in de offerte stond. Verfrissende mix van theorie, humor, realistische praktijksituaties en eenvoudige zelfverdedigingsactiviteiten.


Ik kan een cursus van Inside Defence van harte aanbevelen!


Pim Bakker

Adviseur Leerstofontwikkeling / Belastingdienst. Centrum voor Kennis en Communicatie
Praktische informatie

 • Benodigdheden: gemakkelijk zittende kleding.
 • Duur per sessie anderhalf uur.
 • De eerste sessie van de cursus is als ook als workshop te boeken.
 • Cursus: 5 sessies van anderhalf uur bij ons of bij u op locatie.
 • Iedereen kan de sessies op het eigen conditieniveau volgen.
 • Locatie en tijden: in overleg.
 • Aantal personen: Maximaal 20 personen per sessie. Meerdere sessies op een dag zijn mogelijk.
 • Materialen worden verzorgd door Inside Defence.

Kosten

Als u enthousiast bent, kunt u de eerste sessie van de cursus vrijblijvend boeken als workshop.

Uw medewerkers zullen actief deelnemen, waardevolle informatie ontvangen en veel leren om hun persoonlijke veiligheid en weerbaarheid te vergroten.

Na de workshop beslist u of u verder wilt gaan, waarna wij overgaan tot facturatie op basis van uw besluit

 • Kosten eerste sessie van de cursus als workshop: 450 euro ex btw op locatie van de opdrachtgever binnen Amsterdam.
 • kosten eerste sessie cursus als workshop: 375 euro ex btw op locatie van Inside Defence Tafelbergweg nr 10 te Amsterdam.
 • Kosten gehele cursus van 5 sessies: Maximaal aantal deelnemers = 20 personen. Locatie Tafelbergweg nr 10. 1.875 euro ex btw.
 • Kosten gehele cursus  van 5 sessies: maximaal aantal deelnemers = 20 personen. locatie opdrachtgever binnen Amsterdam = 2.250 euro ex btw.

Enthousiast? Vraag vrijblijvend de eerste sessie als workshop aan! 

We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en tijd kostbaar is. Daarom hanteren wij de volgende aanpak.

Als u enthousiast bent, kunt u de eerste sessie van de cursus vrijblijvend boeken als workshop.

Uw medewerkers zullen actief deelnemen, waardevolle informatie ontvangen en veel leren om hun persoonlijke veiligheid en weerbaarheid te vergroten.

Na de workshop, als u hebt ervaren wat de sessies voor uw personeel kunnen betekenen, kunt u besluiten om de volledige cursus te boeken, waarna wij overgaan tot facturatie op basis van uw besluit. De kosten vind u hier.


Ja, ik vraag vrijblijvend de eerste sessie als workshop aan!

Gegevens

0 of 350

Het opdragen van een offerte is geheel vrijblijvend . Je zit niet  aan een deelname vast. 


Tags